Kirjoittajasta

Ken Schoolland on taloustieteen ja valtio-opin apulaisprofessori Hawaii Pacific yliopistossa. Aiemmin hän oli Honolulun Charminade yliopiston japanin liiketalouden opintojen maisteriohjelman johtaja ja Hawaii Loa Collegen liiketalouden ja taloustieteen ohjelman päällikkö.

Valmistuttuaan Georgetown yliopistosta hän palveli Yhdysvaltain kauppaministeriön kansainvälisessä kauppakomissiossa kansainvälisenä taloustieteilijänä ja valkoisen talon kauppaneuvottelujen erityisedustajan toimiston toimeksiannossa.

Ken siirtyi valtiolta koulutusalalle opettamaan liiketaloutta ja taloustiedettä Sheldon Jackson Collegeen Alaskassa. Hän opetti myös Hakodate yliopistossa Japanissa ja kirjoitti teoksen Shogun’s Ghost: The Dark Side of Japanese Education, joka on julkaistu englanniksi ja japaniksi.

Ken on johtokunnan jäsen International Society for Individual Liberty -järjestössä ja Sam Walton jäsen Students in Free Enterprise -järjestössä.

Hän on matkustellut laajalti tehden havaintoja eri maiden kulttuureista, perinteistä ja talouksista ympäri maailmaa. Stephen Browne, Liberty English Campin johtaja Liettuassa, kuvasi professori Schoollandia seuraavasti: ”Kun Ken istahtaa jonnekin, ei kestä kauaakaan, kun lapsi ilmestyy pyytäen istua hänen polvelleen tai teini-ikäinen kysyy häntä koripallopeliin”. Sellainen on Jonathan Gulliblen seikkailujen: odysseia vapaista markkinoista kirjoittaja.